• home
 • video
 • pas verschenen

  Westerlo stapt mee in procedure van Moeskroen bij het BAS

  Westerlo kon zich niet redden en wacht af of Moeskroen een licentie krijgt.

  Westerlo heeft beslist om zich te mengen in de procedure die Moeskroen heeft aangespannen bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Als Moeskroen geen licentie krijgt voor volgend seizoen kan degradant Westerlo aantreden in 1A.

  De licentiecommissie gaf Moeskroen twee weken geleden geen proflicentie voor volgend seizoen, maar Moeskroen vecht die beslissing aan bij het BAS.

  Iedere derde-belanghebbende kan het arbitragecollege van het BAS verzoeken om in de procedure tussen te komen. Moeskroen moet zijn licentiedossier op 5 mei gaan verdedigen voor het BAS. Westerlo stapt mee in de procedure.

  Westerlo wist sportief het behoud niet te verzekeren, maar kan volgend seizoen wel in de Jupiler Pro League aantreden als Moeskroen geen licentie krijgt.

  Ook Eddy Wauters zal op 3 mei, wanneer Antwerp voor het BAS meer duidelijkheid moet brengen over zijn geldstromen, de zitting rond de licentie van de Great Old bijwonen. De voormalige voorzitter zou nog enkele honderdduizenden euro's tegoed hebben van Antwerp.