• home
 • video
 • pas verschenen

  Tyson Fury wil op 8 juli opnieuw in de ring stappen

  Tyson Fury werkt aan zijn terugkeer.

  Bokser Tyson Fury heeft een nieuwe datum in zijn hoofd voor zijn grote comeback. Op 8 juli wil het Britse zwaargewicht in Londen zijn terugkeer vieren. Hij wil in het voorgevecht van het duel tussen zijn landgenoot Billy Joe Saunders en de Georgiër Khurtsidze kampen.

  Het laatste gevecht van Fury dateert al van november 2015. Hij won toen de WBA- en WBO-titel bij de zwaargewichten door de Oekraïner Vladimir Klitsjko te kloppen.

  Daarna ging het bergaf met de 28-jarige bokser. Hij kreeg het mentaal moeilijk en werd ook betrapt op cocaïnegebruik. Daarvoor werd hij ook geschorst door de Britse boksbond. Sindsdien concentreerde Fury zich naar eigen zeggen op zijn medische verzorging en zijn terugkeer in de ring.

  Nu voelt Fury zich klaar voor zijn grote terugkeer in de ring. Hij wil zelf graag op 8 juli voor eigen publiek in Londen in de ring stappen. Dan verdedigt Billy Joe Saunders zijn WBO-titel bij de middengewichten. Fury wil het voorgevecht kampen. Het Britse zwaargewicht moet wel eerst nog Britse bond overtuigen om hem zijn licentie terug te geven.

  Fury kondigde zijn terugkeer aan via Twitter: