• home
 • video
 • pas verschenen

  Sjarapova: "Als het moet, speel ik zelfs bij de junioren op Roland Garros..."

  Maria Sjarapova was 15 maanden geschorst voor meldoniumgebruik.

  Maria Sjarapova heeft gisteren een succesvolle rentree gemaakt op het circuit. De Russin, die met een wildcard mocht meedoen in Stuttgart, versloeg de Italiaanse Roberto Vinci met 7-5, 6-3. Met alle druk en kritiek rond haar comeback was het begin van de match moeilijk. "Oplossingen zoeken in moeilijke situaties, daar houd ik van in het tennis. Dat gevoel heb ik gemist."

  Over de comeback van Sjarapova na 15 maanden dopingschorsing was heel wat te doen. De tenniswereld is verdeeld over het feit of de Russin, die haar ranking kwijt is, met wildcards zomaar overal meteen weer mag meespelen.

  Sjarapova bracht het er goed vanaf. Ze legde uit hoe ze zich voorbereidde. "Ik train intensief sinds januari, de laatste weken speelde ik pas weer wedstrijden. Je moet je lichaam weer opbouwen, ik had vorig jaar enkele maanden niet getennist."

  "Ik begon roestig en maakte enkele fouten, maar ik ben erdoor geraakt. Ik houd ervan om in situaties te zitten waarbij je een oplossing moet vinden om uit de penarie te raken en finaal te winnen."

  "Dat is een van de zaken waar ik het meest van houd in het tennis. Als je in de problemen zit, moet je de situatie aanpakken en omdraaien. Dat gevoel miste ik."

  "Als ik kans heb op Roland Garros, grijp ik die"

  Sjarapova kreeg al wildcards voor Stuttgart, Rome en Madrid. Of ze een uitnodiging voor Roland Garros ontvangt, zal ze half mei weten.

  "Als het moest, zou ik zelfs bereid zijn om naar Roland Garros te gaan om het juniorentoernooi te spelen. Iedereen weet dat ik een competitiebeest ben. Als ik een kans heb om me te kwalificeren, zal ik die grijpen."

  "Maar momenteel denk ik er niet aan. Ik weet dat er veel over gepraat wordt of ik een wildcard moet krijgen voor Roland Garros. Maar ik heb 15 maanden niet gespeeld, dus ik focus me op Stuttgart. Dit toernooi is van een cruciaal belang, net als de volgende toernooien."