• home
 • video
 • pas verschenen

  KBVB heft schorsing van White Star Brussels op

  WS Brussels mag de competitie gewoon afwerken.

  White Star Brussels heeft de lonen van ex-spelers Mike Vanhamel en Christian Duanda Kinkela betaald. De KBVB besliste daarom de schorsing van de amateurclub op te heffen.

  WS Brussels werd bijna een maand geleden geschorst door de openstaande schulden aan zijn ex-spelers. Die schorsing had twee opeenvolgende forfaitnederlagen tot gevolg.

  Ook afgelopen weekend was White Star geschorst, maar de Brusselse rechtbank hief de schorsing op eenzijdig verzoekschrift op, waardoor de ploeg haar competitiewedstrijd wel mochten afwerken. Nu heeft de KBVB definitief een einde gemaakt aan de schorsing omdat White Star bewijsstukken heeft voorgelegd waaruit blijkt dat de lonen van de ex-spelers betaald zijn.

  Zaterdag zakt White Star op de slotspeeldag van de reguliere competitie af naar Dessel. De club is momenteel dertiende. Die positie staat niet gelijk aan rechtstreekse degradatie, maar om het behoud sportief te verzekeren moet een eindronde met drie clubs uit de tweede amateurklasse afgewerkt worden.