• home
 • video
 • pas verschenen

  Izquierdo: "We spelen nog vijf finales en zijn dan afhankelijk van andere ploegen"

  0 / 0
  José Izquierdo had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de verdiende zege van Club Brugge tegen KV Oostende. De Colombiaan herpakte zich zo, net als het hele team, na de wanprestatie in het Astridpark vorig weekend.

  José Izquierdo behoort tot het soort voetballers waarbij eergevoel altijd meespeelt. De kritiek na de wedstrijd tegen Anderlecht en het ontvangen van zijn Gouden Schoen net voor de wedstrijd tegen KVO, zullen dus wel hebben meegespeeld in het hoofd van Izquierdo.

  "Het is een goed gevoel om opnieuw te winnen. Dit geeft vertrouwen", zei een ingetogen Izquierdo meteen na de match. "We spelen nu nog vijf finales. Voor de rest zullen we moeten afwachten. We zijn afhankelijk van de resultaten van de andere ploegen (voor het klassement)."

  "Dit is een speciale avond. Ook omdat ik terugkom na een blessure en omdat ik opnieuw kon scoren. Dat is goed voor het vertrouwen en voor de club."

  "Hoe ik me voel? Het is moeilijk als je veel geblesseerd bent tijdens het seizoen. Ik speelde niet altijd op mijn hoogste niveau, maar dit soort avonden is goed voor het vertrouwen en goed om opnieuw op niveau te raken."

  Preud'homme: "Ik ga niet uitbundig vieren"

  Club Brugge-trainer Michel Preud'homme spaarde na de nederlaag op Anderlecht zijn spelers niet. Maar hij was tevreden over hun reactie tegen Oostende. "Het was een wedstrijd met mentaliteit en bij sommige momenten ook voetbal. Ik ben blij. Ik ga niet uitbundig vieren, want er is nog werk."

  "Onze ploeg zat goed in de wedstrijd, maar toen kregen we dat doelpunt tegen. Het was ook daarna de bedoeling om gewoon te doen wat we moesten doen", verklaarde de coach van Club.

  De verse spelers deden het zeker niet slecht. "Ik koos voor frisse spelers om vrijuit te kunnen voetballen en om de druk van de schouders van de anderen te halen", klonk het bij Preud'homme.

  "Ik denk dat Vossen het record van gelopen meters voor een spits gebroken heeft. En van Rotariu voelden we op training al dat hij kwam. Hij begrijpt ons spel steeds beter."

  Preud'homme zit wel met zorgen. "De situatie met Refaelov is problematisch. Ik weet niet of we hem nog terugzien in de play-offs. Deze keer waren het niet zijn buikspieren, maar zijn adductoren."