• home
 • video
 • pas verschenen

  Internet verkneukelt zich over penaltygoal Mascherano

  Creatievelingen met photoshop lieten zich gaan op internet.

  Javier Mascherano staat sinds gisterenavond tegen wil en dank in het middelpunt van de belangstelling bij Barcelona. Op het eerste zicht was zijn penaltygoal in de 7-1-overwinning tegen Osasuna nochtans niet zo een uitschieter. Maar op persoonlijk vlak was het wel een mijlpaal voor de Argentijn.

  Mascherano mocht in de 67e minuut achter de bal gaan staan toen Barcelona een penalty kreeg. De Argentijn trapte de mogelijkheid onhoudbaar binnen en dat leidde tot algemene hilariteit op de Barcelona-bank en het internet.

  Om te begrijpen waarom moet je naar de statistieken van Mascherano kijken. Zijn goal tegen Osasuna was zijn allereerst goal voor Barcelona. Daarvoor had hij 319 wedstrijden en zeven seizoenen nodig. De laatste competitiegoal van Mascherano was zelfs al meer dan negen jaar geleden. Van 15 maart 2008 voor Liverpool tegen Reading.

  "Het was niet gepland dat ik de penalty zou trappen en ook niet mijn voorstel. Het is lastig om nee te zeggen als het publiek en je ploegmaats zo aandringen", reageerde Mascherano achteraf.

  Bekijk de penalty van Mascherano en de reactie van de Barça-bank