• home
 • video
 • pas verschenen

  Advocaat weer bondscoach van Oranje: "Het is nog niet 100 procent rond"

  Dick Advocaat zal niet voor 1 juni bondscoach worden.

  Wordt Dick Advocaat dan uiteindelijk toch de nieuwe bondscoach van Oranje? De onderhandelingen lopen in elk geval en hij heeft aan de NOS bevestigd dat hij Ruud Gullit al gepolst heeft voor de job van assistent. "Maar ik verlaat Fenerbahçe niet voor 1 juni."

  De naam van Dick Advocaat valt steeds vaker in de soap rond de nieuwe Nederlandse bondscoach. In een gesprek met de NOS heeft de trainer laten weten dat zijn zaakwaarnemer op dit moment onderhandelt met de KNVB. Het afronden van het contract kan wel nog even duren.

  "Ik laat Fenerbahçe niet in de steek. Ik wil een prijs pakken met deze club", zegt hij. Advocaat wil het seizoen dus uitdoen bij zijn Turkse club en zal daardoor pas ten vroegste op 1 juni op de bank zitten als bondscoach van Oranje.

  "Het is nog niet 100 procent rond", vertelt hij nog. "Ik heb Ruud Gullit wel al gevraagd als assistent. Hij moet eerst zelf nog tot een overeenkomst komen met de KNVB. Daarna kunnen we samen bij het Nederlandse elftal aan de slag. Daar ben ik blij om."