• home
 • video
 • pas verschenen

  Videoref kan volgend jaar ingrijpen tijdens WK voetbal

  De videoscheidsrechter zal ongetwijfeld vol aan de bak moeten.

  De videoscheidsrechter maakt volgend jaar zijn intrede op het wereldkampioenschap voetbal in Rusland. Dat heeft FIFA-voorzitter Gianni Infantino bevestigd.

  "Positieve reacties"

  Op het WK voetbal van komend jaar in Rusland zal er tijdens de wedstrijden gebruik gemaakt worden van videoscheidsrechters.

  "Tot nu toe hebben we alleen maar positieve reacties over het systeem gehoord", vertelde Gianni Infantino vandaag op het 67e congres van de Zuid-Amerikaanse voetbalconfederatie Conmebol. "Daarom hebben we beslist om op het WK in Rusland gebruik te maken van videoscheidsrechters."

  Een videoref kan onder meer oordelen of een een strafschop al dan niet terecht is.

  Infantino is voor

  De wereldvoetbalbond FIFA wou het systeem al langer invoeren. Het is geen geheim dat voorzitter Gianni Infantino voorstander is.

  "Het is niet normaal dat alle toeschouwers in het stadion en de televisiekijkers wereldwijd in enkele seconden tijd zien of de scheidsrechter al dan niet een fout heeft gemaakt", Gianni Infantino.

  "En dat net de scheidsrechter de enige persoon is die er zich niet van bewust is."
   

  Ook in onze competitie

  Volgend seizoen maakt u kennis met de videoref in de Jupiler Pro League. 4 gewezen scheidsrechters zullen in 48 competitiewedstrijden als videoref optreden.