• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Misschien moet België nog maar eens een WK organiseren"

  Van Avermaet wil de strijd om de regenboogtrui nog eens naar België halen.

  0 / 0
  Greg Van Avermaet zit maar niet stil. De man van het voorjaar opende gisteren de fietswinkel van schoonbroer Rik Verbrugghe. Van Avermaet sprak er ook over het WK-parcours in Noorwegen, dat niet te zwaar oogt en op maat lijkt voor thuisrijder Kristoff. "In verschillende landen zijn ze chauvinistisch", zegt Van Avermaet aan Sporza.

  "Ik kan misschien later in dit project stappen"

  Greg Van Avermaet (BMC) gaat een rol spelen in de fietswinkel, maar welke? "Dit is de winkel van mijn schoonbroer Rik Verbrugghe. Het is altijd een BMC-winkel geweest. Rik zal de winkel leiden, ik geef mijn naambekendheid."

  "Maar ik blijf me natuurlijk focussen op mijn carrière. Rik heeft nu tijd om dit project te leiden. Als mijn carrière over een paar jaar gedaan is, dan zal ik misschien in dit project stappen."

  "Een verre reis? Met 1 mei hebben we een verlengd weekend"

  Greg Van Avermaet geniet van een rustperiode, al is die term relatief. Een vakantie naar een exotisch eiland zit er niet meteen in.

  "Mijn partner werkt in het onderwijs, waardoor we gebonden zijn aan schoolvakanties. Met 1 mei hebben we wel een verlengd weekend. Veel meer zal er niet inzitten. Maar thuis kunnen we ook genieten", knipoogt Van Avermaet.

  "Ik zie enkele kansen in de Ronde van Frankrijk"

  De Ronde van Frankrijk is het volgende belangrijke doel van Greg Van Avermaet. "Ik hoop er heel goed te zijn, want ik zie enkele kansen. We keren terug naar Rodez, waar ik twee jaar geleden won."

  "De gele trui? Je hebt een goeie proloog nodig. Het is misschien niet onmogelijk, maar er volgt al snel een bergrit en dan zal ik veel tijd verliezen."

  "WK-parcours is niet op mijn lijf geschreven"

  Het WK in Bergen (Noorwegen) moet ook een belangrijke afspraak voor Greg Van Avermaet worden, maar de verkenning van onder meer Oliver Naesen leverde niet meteen de gewenste boodschap op.

  "Naesen heeft me al gestuurd dat het parcours niet echt lastig is. Dat is niet zo'n goed nieuws, maar we zien wel. Het ligt binnen mijn mogelijkheden, maar het is niet uitgesproken op mijn lijf geschreven. De sprinters zullen ook kans maken."

  "Dit is vooral op maat van Kristoff (de Noorse kopman, red.) gemaakt. Misschien moet België weer een WK organiseren en een parcours maken waarop de Belgen goed zijn. In verschillende landen zijn ze chauvinistisch en maken ze het parcours voor de renner die over de beste papieren beschikt. Dat moet een tip zijn voor België."