• home
 • video
 • pas verschenen

  Ten Cate wil geen bondscoach van Oranje worden: Advocaat dan maar?

  Ten Cate is momenteel aan de slag bij Al-Jazira.

  De soap rond de aanstelling van een nieuwe Nederlandse bondscoach is nog niet voorbij. Henk ten Cate bedankte zelf voor de job: "Als je zo'n baan aanneemt, moet iedereen bij de Nederlandse Voetbalbond daar achter staan", zegt hij aan De Telegraaf. Zo lijkt de piste Dick Advocaat steeds waarschijnlijker.

  Hans van Breukelen, de technisch directeur van de KNVB, beloofde tegen het einde van de week de naam van de nieuwe bondscoach bekend te maken. Wie het zeker niet wordt, is Henk ten Cate. De Nederlander, momenteel trainer van Al-Jazira in de Verenigde Arabische Emiraten, lag in poleposition, maar bedankte zelf voor de job.

  Nochtans had Van Breukelen hem maandagavond na een lang gesprek de job aangeboden. "Als je zo'n verantwoordelijke baan aanneemt, voor mij de meest eervolle in het Nederlandse voetbal, is het essentieel dat de hele organisatie daar achter staat, anders wordt het geen succes", vertelt Ten Cate aan De Telegraaf.

  Hij verwijst daarmee naar het gerucht dat Van Breukelen binnen de KNVB niet door iedereen gesteund zou worden. Bovendien zou Jean-Paul Decossaux, tijdelijk de hoogste man bij de Voetbalbond, volop de kaart van Dick Advocaat trekken. En dat zelfs tegen de wil van enkele spelers in.

  "Ik heb alleen maar waardering voor alle echte voetbalexperts die mijn kandidatuur steunden en voor Van Breukelen, die voor mij zijn nek heeft uitgestoken", zei Ten Cate nog.

  "Ik wens hem nog veel succes met zijn zoektocht en hoop dat het Oranje heel erg goed gaat. Ik geloof heilig dat Oranje voldoende kwaliteit heeft om zich te kwalificeren voor het WK in Rusland."