Het recept van Dwars door het Hageland: 25 km onverharde wegen en 5 km kasseien

  Vorig jaar ging de overwinning naar Niki Terpstra.

  De organisatoren van Dwars door het Hageland hebben het parcours voor hun tweede editie een kleine facelift gegeven. Aarschot en Diest blijven wel de start- en aankomstplaats. Vorig jaar won Niki Terpstra.

  "We wilden niet raken aan het karakter van de wedstrijd en de sleutelpunten. De historische Grote Markt van Aarschot en de prachtige Citadel van Diest blijven de ideale start- en aankomstplaats voor onze koers", vertelt koersdirecteur Nick Nuyens over Dwars door het Hageland (5 augustus).

  "Onderweg krijgt het peloton niet minder dan 25 kasseistroken voor de wielen geschoven, aangevuld met 7 hellingen op de glooiende asfaltwegen in het Hageland. Dat allemaal resulteert in ruim 25 kilometer onverharde wegen en 5 kilometer kasseien. En dat allemaal voorzien van een kleine 2.000 hoogtemeters."

  "Vorig jaar lag de wedstrijd al vrij snel in een beslissende plooi en was er een hele dag oorlog in alle geledingen van het peloton. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om een lange aanloopzone van zo'n 90 kilometer zonder hindernissen te nemen."

  "Daardoor zullen de renners rustiger naar de finale kunnen toeleven, zodat alle mogelijke scenario's op tafel kunnen liggen. De finale met alle cruciale stroken zit nu in de laatste 100 kilometer."