• home
 • video
 • pas verschenen

  Braziliaan die maitresse liet vermoorden na vijf matchen opnieuw naar cel

  Bruno Fernandes heeft niet lang van zijn vrijheid kunnen genieten.

  De Braziliaanse doelman Bruno Fernandes, die een celstraf van 22 jaar kreeg voor moord, moet na een korte periode in vrijheid nu toch opnieuw naar de gevangenis. Boa Esporte, de ploeg die hem een tweede kans gaf, moet zo al op zoek naar een nieuwe keeper.

  De 32-jarige Fernandes belandde in 2010 in de gevangenis. Hij werd ervan verdacht opdrachtgever te zijn voor de brutale moord op zijn ex-vriendin. Het voormalige model werd zes dagen lang gemarteld. Uiteindelijk werd ze gewurgd, waarna haar lichaam in stukjes werd gehakt en aan de honden gevoerd.

  In 2013 werd Fernandes, op het moment van de feiten doelman bij de Braziliaanse topclub Flamengo, een gevangenisstraf van 22 jaar en drie maanden opgelegd. In februari van dit jaar werd Fernades vrijgelaten "omdat hij onredelijk lang moest wachten op de behandeling van zijn hoger beroep".

  Het Braziliaanse Hooggerechtshof komt nu op die beslissing terug en vraagt de onmiddellijke wederopsluiting van Fernandes.

  Fernandes speelde sinds zijn tijdelijke vrijlating voor de plaatselijke tweedeklasser Boa Esporte. Dat zorgde toen voor heel veel commotie en enkele sponsors verbraken hun contract met de club. De omstreden doelman stond ondertussen wel al vijf matchen tussen de palen, maar nu zal de club dus al een nieuwe oplossing moeten zoeken.