• home
 • video
 • pas verschenen

  "Nierblessure is verleden tijd": Gilbert rijdt zondag zijn eigen Classic

  Philippe Gilbert kwam na de Gold Race niet meer in actie.

  Philippe Gilbert zal komende zondag met zijn supporters kilometers kunnen rijden in en rond Aywaille tijdens de Philippe Gilbert Classic. Gilbert moest zijn voorjaar na de Amstel Gold Race abrupt beëindigen door een scheurtje in zijn nier.

  Philippe Gilbert moest na zijn overwinning in de Amstel Gold Race zijn fiets even aan de kant laten staan, maar volgens het persbericht van zijn eigen Philippe Gilbert Classic is de nierblessure "helemaal verleden tijd".

  Gilbert springt zondag weer op zijn fiets voor een tocht van 108 kilometer op zijn favoriete trainingsparcours. De supporters kunnen de winnaar van de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race vergezellen.

  "Met beklimmingen van onder meer de Côte de la Roche aux Faucons en de Côte de la Redoute krijgt de Belgische kampioen meteen een pittige training onder de wielen geschoven", klinkt het bij de organisatie.