• home
 • video
 • pas verschenen

  Wie worden de tegenstanders van Cleveland en Golden State in tweede ronde play-offs?

  Wie neemt het op tegen de teams van Stephen Curry en LeBron James?

  Golden State en Cleveland, de twee grote favorieten voor de NBA-titel, hebben zich eenvoudig geplaatst voor de halve finales van hun conference. Golden State en Cleveland versloegen respectievelijk Portland en Indiana met 4-0. Wie zijn hun mogelijke tegenstanders in de volgende ronde? Een overzicht.

  Western Conference

  Golden State komt in de halve finale van de Western Conference uit tegen de LA Clippers of de Utah Jazz. In dat duel staat het na vier matchen 2-2 gelijk. 

  Voor die andere halve finale is er nog geen team geplaatst. De Houston Rockets staat wel met anderhalf been in de volgende ronde. De ploeg van James Harden leidt met 3-1 tegen het Oklahoma van Russel Westbrook.

  De winnaar van dat duel moet het in de halve finale opnemen tegen de winnaar uit het duel tussen de San Antonio Spurs en de Memphis Grizzlies. Voorlopig is het 2-2.

  Western Conference: eerste ronde play-offs
  Golden State WarriorsPortland Trail Blazers4-0
  Los Angeles ClippersUtah Jazz2-2
  Houston RocketsOklahoma City Thunder3-1
  San Antonio SpursMemphis Grizzlies2-2

  Eastern Conference

  In de Eastern Conference heeft Cleveland zich als eerste team geplaatst voor de tweede ronde. LeBron James en co zullen ofwel de Toronto Raptors, ofwel de Milwaukee Bucks in de ogen kijken. Toronto staat met 3-2 voor.

  Ook in de andere matchen is het nog lang niet zeker wie zal doorstoten. In het duel tussen de Boston Celtics en Chicago Bulls is het voorlopig 2-2. In de strijd tussen de Washington Wizards en de Atlanta Hawks hebben we hetzelfde scenario.

  Eastern Conference: eerste ronde play-offs
  Boston CelticsChicago Bulls2-2
  Washington WizardsAtlanta Hawks2-2
  Toronto RaptorsMilwaukee Bucks2-2
  Cleveland CavaliersIndiana Pacers4-0

  Finale

  De finale tussen de Eastern en Western Conference start op donderdag 1 juni. De eerste ploeg die vier keer wint, is kampioen. Het Cleveland van LeBron James is titelverdediger.