• home
 • video
 • pas verschenen

  Tom Boonen draait plaatjes bij Studio Brussel en krijgt vijfde kassei

  0 / 0
  Tom Boonen heeft vandaag de ochtendshow van Linde Merckpoel gekaapt. In Studio Boonen koos hij zijn favoriete platen en sprak hij over zijn eerste weken als gepensioneerde.

  "Al een frietje en een curryworst special gegeten"

  Tom Boonen is dik twee weken met pensioen als wielrenner. "Ik heb het heel druk gehad. Zoals elke gepensioneerde heb je geen tijd meer om andere dingen te doen dan gepensioneerd te zijn. Ik hoop dat het nog wat kalmer wordt", vertelt hij op Studio Brussel.

  "Ik ben nog een paar keer gaan fietsen, maar dat is wel heel anders nu. Het is gewoon fietsen, zonder dat je moet nadenken waarvoor je het doet. En zonder zorgen als je eens ergens een pijntje voelt. Het is meer ontspannend, maar ik moet er nog aan wennen."

  Linde Merckpoel wilde ook graag weten of Boonen al dingen gedaan heeft die hij als renner moest laten. "Na Roubaix zijn we stevig in de pinten gevlogen. En ik ben ook al een keertje gestopt bij de frituur voor een frietje en een curryworst special. En in de zomer wil ik festivals bezoeken, want ik ben nog een festivalmaagd."

  "Wil nog iets doen waarin ik kan presteren"

  Heeft Tom Boonen al een duidelijk idee over wat de toekomst voor hem in petto heeft? "Ik heb mezelf voorgenomen om het een aantal maanden rustig aan te doen. Ik wil er voor mezelf achter komen wat ik echt mis nu ik mijn leven helemaal omgegooid heb", vertelt hij.

  "Een eigen zaak zal er zeker van komen, maar ik wil ook nog iets doen waarin ik kan presteren. Dat hoeft niet per se tegen een tegenstander te zijn, ik heb dat ook nodig voor mezelf. Ik heb een doel nodig, ik wil een drive hebben in mijn leven om het leuk te houden."

  "Ga bij Keisse slapen tijdens de Giro. Hij kan het niet alleen"

  Tijdens de uitzending krijgt Tom Boonen telefoon van vriend en ploegmaat Iljo Keisse, die de mooie woorden niet schuwt. "Ik heb enorm veel van hem geleerd. Hij was de echte leider van onze ploeg en hij bleef altijd kalm. Hij kan de ploeg naar een ander niveau brengen. Ik hoop hem nog dikwijls te zien in de koers", zegt Keisse.

  Boonen: "We hebben afgesproken dat ik tijdens de Giro bij Iljo op de kamer kom slapen, want hij kan het niet alleen (lacht)."

  Boonen krijgt zijn vijfde kassei

  Studio Brussel had voor Tom Boonen ook nog een verrassing in petto: een vijfde kassei. "Mijn trofeeënkastje met mijn kasseien staat normaal in de living, maar het begon wat wankel te worden en ik wilde niet dat de kinderen een kassei op hun hoofd zouden krijgen. Nu staat het in de hal. Maar deze komt er zeker bij", belooft Boonen.

  Beluister alle platen uit Studio Boonen op Spotify