• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Flames in WK-voorronde tegen Italië, Roemenië, Portugal en Moldavië

  De Red Flames willen zich voor het eerst plaatsen voor een WK-eindronde.

  De Belgische voetbalvrouwen kennen hun opponenten in de kwalificaties van het WK voetbal voor vrouwen in 2019 in Frankrijk. De Red Flames (FIFA-23) moeten opboksen tegen Italië (19), Roemenië (36), Portugal (38) en Moldavië (87).

  Haalbare loting

  Komende zomer spelen de Red Flames voor het eerst een Europees kampioenschap. Over twee jaar willen ze hun debuut maken op een WK.

  Om zich te kwalificeren moeten ze voorbij Italië (FIFA-19), Roemenië (36), Portugal (38) en Moldavië (87). De wedstrijden vinden plaats tussen 11 september 2017 en 4 september 2018.

  De groepswinnaars zijn rechtstreeks geplaatst voor het WK in Frankrijk in de zomer van 2019. De vier beste tweedes spelen barrages.

  Red Flames hebben Italië al geklopt

  De selectie van bondscoach Ives Serneels was op basis van zijn UEFA-coëfficiënt in de tweede pot ondergebracht en kreeg als zwaarste tegenstander uit pot één Italië (FIFA-19).

  Daar mogen de Belgen (FIFA-23) zeker niet rouwig om zijn, op de voorbije Cyprus Cup klopten de Belgen de Squadra nog met 4-1.

  Bondscoach: "Mooie wedstrijden, maar moeten nuchter zijn"

  "Deze groep levert ons mooie wedstrijden op", reageert bondscoach Ives Serneels. "Maar we moeten ook nuchter zijn. Van de zeven kwalificatiegroepen is onze poule de enige met drie landen die deelnemen aan UEFA Euro 2017 in Nederland."

  "Bovendien miste Roemenië maar net het EK. We moeten er alles aan doen om ook in deze groep iets te betekenen", waarschuwde Serneels.