• home
 • video
 • pas verschenen

  Papa Derwael: "Nina wilde op haar 4 jaar al naar de Spelen"

  Nico Derwael is apetrots op zijn 17-jarige dochter.

  0 / 0
  Europees turnkampioene Nina Derwael is een vastberaden meid. Dat vertelt papa en oud-voetballer Nico Derwael, die een anekdote uit de kleutertijd van Nina opdiept.

  Papa: "Een echt competitiebeest"

  Nina Derwael kroonde zich vorig weekend tot Europees kampioene op de brug met ongelijke leggers. "Het is ongelooflijk", reageert Nico Derwael, vader en oud-voetballer bij Racing Genk. "We wisten wat ze kan en welke oefening ze zou uitvoeren, maar ze moet het nog altijd doen."

  Derwael is niet bang dat zijn dochter gaat zweven. Figuurlijk dan. "Op dat vlak is ze zeer nuchter. Ze houdt haar voeten netjes op de grond", weet haar papa. "Ze staat snel weer in de turnzaal om zich voor te bereiden op haar volgende doel."

  Derwael is een ambitieuze meid. "Toen ze 4 jaar was, keek ze mee naar de Olympische Spelen in Athene op tv", weet vader Derwael nog. "Daar wil ik ook naartoe", zei ze toen. Wij moesten lachen. Het is wel haar drijfveer geworden."

  Coach: "Haar beste oefening ooit"

  Marjorie Heuls, de echtgenote van bondscoach Yves Kieffer, werkte mee aan het Belgische turnsucces. "We hadden het wel verwacht, toch blijft het bijzondere prestatie", reageert ze.

  "Nina heeft indruk gemaakt. Ook op mij. In de finale zette ze haar beste oefening ooit neer. Dat vind ik erg sterk."

  "Of dit nog maar het begin is? Dat hoop ik voor haar. Daar werken we ook aan. Als ze nu ook op wereldvlak wil doorbreken, zullen we daar alles aan doen."

  "Nog progressiemarge"

  In de turnwereld doet de naam Derwael nu een belletje rinkelen. "Dat heb ik gemerkt op het Europees kampioenschap", vertelt Marjorie Heuls.

  "De juryleden zijn ons komen feliciteren met het geleverde werk. Dat is mooi meegenomen voor een volgend kampioenschap."

  Derwael bereidt zich nu voor het op het WK, begin oktober in Canada. Heuls gelooft in een WK-medaille. "Het Europese niveau op de brug met ongelijke leggers ligt erg hoog. En Nina heeft nog progressiemarge."