• home
 • video
 • pas verschenen

  Naesen over WK-omloop: "Het parcours ligt me, maar het mocht iets zwaarder zijn"

  De Belgen gingen vandaag een kijkje nemen in Bergen.

  0 / 0
  Enkele Belgische profs hebben vandaag een eerste keer het WK-parcours in Bergen (Noorwegen) bestudeerd. Wat was de visie van Oliver Naesen, Yves Lampaert en Kevin De Weert?

  Naesen: "Kunnen ploeg met 7 jokers opstellen"

  Oliver Naesen: "Het parcours is niet zo zwaar als ik gedacht had. 275 kilometer, dat is heel lang. Het wordt sowieso een zware wedstrijd, maar het bergje in het lokale rondje is niet zo lastig."

  "Ik ben zeker dat alle sprinters over dat klimmetje zullen geraken, maar met die bochten in dit typische stadsparcours wordt het een zware koers. Dit ligt me wel, maar het mocht iets zwaarder zijn. Ik denk dat heel veel renners dit aankunnen."

  "Welke Belg hier kan winnen? Ik denk toch dat we een snelle en sterke Belg nodig hebben die de kilometers aankan. Dan komen we toch bij Van Avermaet en Gilbert uit. We kunnen een ploeg opstellen met 7 jokers als we willen. We hebben een paar ijzers in het vuur."

  Lampaert: "Steile klim op einde van tijdrit"

  Yves Lampaert: "Het parcours is lastig, maar is doenbaar voor de sterkere spurters die een bergje overleven. Het is mogelijk om met een kleiner groepje naar de finish te gaan en toch een kleine massasprint te hebben."

  "De tijdrit? We beginnen met twee kleine rondjes, die op mijn maat geschreven zijn. Daarna volgt een steile klim, die heel moeilijk is. De wegrit moet me zeker liggen, maar de tijdrit zal iets te hard zijn voor mij."

  De Weert: "Je moet een puncher zijn"

  Kevin De Weert (bondscoach): "Ik had er al iets over gehoord van Carlo Bomans. Hij zei dat het parcours iets tussen de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race was."

  "Ik zat vandaag in de auto. Na het eerste rondje dacht ik dat het best wel pittig was, na de tweede ronde was ik al iets genuanceerder. De renners zeiden me nadien ook dat het meeviel. Het is een mooi parcours, maar niet heel erg lastig."

  "Je moet een puncher zijn en beschikken over goeie benen die bergop kunnen rijden."