• home
 • video
 • pas verschenen

  Barcelona-coach Enrique: "Winst in Clasico geeft enorme boost"

  Luis Enriqué hoopt nog op de titel met Barcelona.

  Lionel Messi bezorgde Barcelona de drie punten op het veld van Real Madrid in de toegevoegde tijd. En die overwinning heeft volgens Luis Enrique voor vertrouwen gezorgd bij de Catalanen, die morgen Osasuna op bezoek krijgen. "Dit is een mentale opsteker voor de rest van het seizoen."

  Lionel Messi maakte in Santiago Bernabeu in de 92e minuut zijn 500e doelpunt voor Barcelona en maakte de titelstrijd daarmee extra spannend. Real en Barcelona staan op gelijke hoogte, maar de Madrilenen hebben een match minder gespeeld.

  "Die goal heeft voor een een belangrijke mentale boost gezorgd. Het is voor ons een prikkel om constant te blijven presteren tot het einde van het seizoen", zegt Luis Enrique.

  "Zowel Real Madrid als wij, Barcelona, willen alle resterende punten pakken, maar ik heb geen controle over wat er gaat gebeuren. Het enige dat ik kan doen, is mijn elftal in een zo goed mogelijke conditie aan de aftrap brengen. En daar zijn we mee bezig."

  Morgen speelt Barcelona in Camp Nou tegen rode lantaarn Osasuna. Bij verlies is de degradatie een feit voor de hekkensluiter in La Liga. De Catalanen verloren wel in drie van hun vier nederlagen in de competitie van ploegen die ergens beneden in het klassement staan. Enrique is dus op zijn hoede.

  "De matchen van nu tot het einde van de competitie zijn de gevaarlijkste. Veel ploegen, waaronder ook Osasuna, zijn wanhopig op zoek naar punten en wij hebben al vaker problemen gehad tegen teams die vanonder in de rangschikking staan. Het zal dus niet makkelijk worden."

  Tweets: