• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: LeBron James zet eigen balverlies recht met geweldige actie

  LeBron James wipt met Cleveland Indiana in de play-offs.

  Cleveland is als eerste team door in de play-offs: de 4-0 tegen Indiana kwam er mede door een topprestatie van LeBron James. Russell Westbrook liet zich ook opmerken. De vedette van Oklahoma was weer goed voor een zoveelste triple-double, maar ligt er straks wellicht uit tegen Houston.

  James is 21 eersterondeduels ongeslagen

  LeBron James is nu - met zijn periode bij Miami en Cleveland samen - al 21 wedstrijden op een rij ongeslagen in de eerste ronde van de play-offs. Dat is ongezien.

  Met 33 punten en 10 rebounds was hij in de vierde match bij Indiana ook de beste. Dat leverde een 102-106-zege op. James toonde zich ook niet te beroerd om mee te verdedigen. Toen hij balverlies leed, maakte hij dat zelf goed met een ongelooflijk "chasedown block".

  Weer historische prestatie van Westbrook

  Voor Westbrook en Oklahoma is het bijna einde verhaal tegen Houston. Ze verloren thuis met 109-113 en staan nu 3-1 achter. Westbrook (City) scoorde alweer punten in het rechtstreekse duel met tegenspeler James Harden. Westbrook tekende voor een nieuwe "triple double" met 35 punten, 14 rebounds en 14 assists. Het is zijn derde op een rij in de play-offs. Alleen Wilt Chamberlain deed hem dat al een keer voor in 1967.

  James Harden bleef steken op 16 punten. Hij zette maar 5 van zijn 16 schoten om. Westbrook lijkt MVP te zullen worden, maar dat zal dan zonder titel zijn.

  Westbrook spelt journalist de les: "Volgende vraag"

  Westbrook zette zijn triple-double in de eerste helft al neer, na de rust mocht hij rusten, een terugkerend fenomeen in deze play-offs. Daarop draaide het alweer verkeerd uit voor City: een voorsprong werd weer een achterstand.

  Toen op de persconferentie met Westbrook en zijn teammaat Steven Adams die laatste daarover een vraag kreeg, antwoordde Westbrook: "Ik wil niet dat iemand ons uit elkaar probeert te spelen. We zijn één team. Als ik naar de bank ga en Steven komt erop, zijn we één team. Verdeel ons niet. Probeer dat niet te doen. Maak er niet Russell tegen de rest van. Dat wil ik niet horen. We spelen als een team. Dat telt."

  De journalist hield vol, maar Westbrook raakte geagiteerd: Volgende vraag."