• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanthourenhout en Goos zetten verbluffende tijd neer op Antwerp 10 Miles

  Sven Vantourenhout liep gisteren zijn tweede Antwerp 10 Miles.

  Sven Vanthourenhout hing ruim een jaar geleden, samen met goeie vriend Sven Nys, zijn fiets aan de haak op 35-jarige leeftijd. De gepensioneerde veldrijder deed voor het tweede jaar op rij mee aan de Antwerp 10 Miles en finishte binnen de top-50 met een toptijd van 55'55". Ook triatlete Sofie Goos zette een sterke tijd neer.

  Exact een jaar geleden, toen Sven Vanthourenhout nog maar net gestopt was als professioneel veldrijder, liep hij samen met zijn kameraad Sven Nys voor het eerst de Antwerp 10 Miles. Hij haalde toen een tijd van 1u01'55".

  Een jaar later blijkt zijn conditie er zeker niet op achteruit te zijn gegaan. Vanthourenhout liep de 16,09 km, ditmaal zonder het gezelschap van Nys, in een verbazingwekkende tijd van 55'55", ruim 8 minuten na winnaar Yassine Rachik.

  Daarmee kwam hij als 50e over de streep, nog net voor de eerste vrouw, Nina Lauwaert, die als 54e finishte.

  Vanthourenhout: "Altijd al bewondering gehad voor atletiek"

  Vanthourenhout heeft zich niet speciaal voorbereid voor de 10 Miles. "Daarvoor zou ik meerdere interval trainingen moeten afwerken. Sinds ik gestopt ben, loop ik wel geregeld, soms 3 tot 4 keer per week."

  "Atletiek is altijd een sport geweest waar ik enorm veel bewondering voor heb. Ik hoop dan ook de volgende jaren nog wat progressie te boeken. Want lopen zijn tijden, tijden is vergelijken, en vergelijken is weten. Gevaarlijk om een beetje verslaafd te worden dus."

  Triatlete Sofie Goos vierde vrouw

  Naast Sven Vanthourenhout deden er ook andere topsporters mee. Voor triatlete Sofie Goos was de Antwerp 10 Miles haar eerste grote wedstrijd sinds ze vorig jaar zonder reden werd neergestoken in het Park Spoor Noord.

  De 36-jarige triatlete kwam als vierde vrouw over de streep. Ze legde het parcours af in 59'13". De 10 Miles was voor haar een test om te kijken hoe ze er aan toe is na de lange revalidatie. Over twee weken loopt Goos een halve triatlon in Lissabon.

  Bokser Sugar Jackson was ook van de partij. Hij kwam moe maar voldaan over de finishlijn. "Het was voor mij de ideale gelegenheid om mijn conditie te testen en zo te zien zit dat wel nog goed", zei Jackson achteraf aan de Gazet van Antwerpen.