• home
 • video
 • pas verschenen

  Vansummeren aan de slag als adviseur van Azerbeidjaanse wielerformatie

  Johan Vansummeren mocht al wat ervaring opdoen bij AG2R-La Mondiale.

  Johan Vansummeren heeft een nieuwe uitdaging gevonden in de wielersport. De 36-jarige ex-renner gaat aan de slag als raadgever van wielerploeg Synergy Baku, een continentale formatie uit Azerbeidzjan. "Ik wil hen helpen om hun mooiste dromen waar te maken."

  Vansummeren moest in juni vorig jaar zijn fiets aan de wilgen hangen door hartproblemen. Hij maakte er geen geheim van dat hij na zijn gedwongen pensioen graag in de koers wou blijven. Zijn oude werkgever AG2R-La Mondiale liet hem in Dwars door Vlaanderen en de E3 Harelbeke al eens proeven van het werk als raadgever.

  Maar nu heeft hij een nieuwe uitdaging gevonden als raadgever. Hij gaat aan de slag bij de continentale ploeg Synergy Baku uit Azerbeidzjan. 3 mei, de start van de Ronde van Azerbeidzjan, wordt zijn eerste werkdag.

  "Ik ben enorm dankbaar voor deze kans", zei Vansummeren. "Bij de eerste gesprekken voelde ik al dat de wielerbond van Azerbeidzjan wil groeien en het land op de wielerkaart wil zetten."

  "Ik wil mijn kennis overbrengen op de renners van de ploeg en ik wil hen helpen hun mooiste dromen waar te maken. Ik ben erg blij dat ik nu aan mijn tweede carrière in het wielrennen kan beginnen. Hopelijk kunnen we mooie dingen bereiken."

  Tweet