• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-Anderlecht-spits Anastasiou traint volgend seizoen Kortrijk

  Yannis Anastasiou komt over van Roda JC.

  0 / 0
  Kortrijk gaat de komende drie jaar in zee met de Griekse coach Yannis Anastasiou. De ex-aanvaller van Anderlecht, Roda en Ajax, die in 2005 de Belgische nationaliteit verwierf, komt over van Roda JC. Huidig KVK-coach Karim Belhocine doet het seizoen uit.

  Anastasiou leerden we in België in 1999 kennen. Anderlecht haalde de aanvaller weg bij OFI Kreta, waar hij international was geworden. Een vaste waarde kon hij in Brussel niet worden. In het seizoen 1999-2000 scoorde hij vier keer in tien competitieduels.

  Daarop trok hij naar Roda, waar hij vier seizoenen speelde en een transfer versierde naar Ajax. Zijn trainerscarrière begon Anastasiou als assistent van Panathinaikos in eigen land. Van 2013 tot 2015 was hij er hoofdcoach, met de Griekse beker in 2014 als hoogtepunt. Dit seizoen was hij actief bij zijn ex-team Roda, waarmee hij nog niet zeker is van het behoud in de Eredivisie.

  Belhocine, geen onbesproken trainersschap

  Het T1-schap van Belhocine bij Kortrijk was problematisch omdat hij niet over het juiste diploma beschikte.

  In de lente van 2016 nam de ex-verdediger al eens over van Johan Walem, maar omdat hij niet over de nodige papieren beschikte zette hij een stap terug. Patrick De Wilde kwam voor enkele maanden, maar werd op 1 juli bedankt voor bewezen diensten.

  Belhocine werd technisch directeur in titel, maar was eigenlijk ook hoofdcoach. Zijn assistent Bart Van Lancker werd naar voren geschoven als T1. Toch coachte  Belhocine actief, wat de Licentiecommissie hem uiteindelijk verbood.

  Toen de Frans-Algerijn zich begin maart inschreef voor de Pro License-cursus, mocht hij wel effectief T1 zijn. Maar nu stopt het. De acht nederlagen op een rij in de winter deden ook niet goed aan zijn imago.

  Tweet: