• home
 • video
 • pas verschenen

  Eerste tegenstandster Sjarapova: "Ze mag terugkomen, maar niet met hulp"

  Roberta Vinci verloor haar twee wedstrijden tegen Sjarapova.

  Na een dopingschorsing van vijftien maanden maakt Maria Sjarapova haar comeback op een tenniscourt. Ze kreeg een wildcard voor het graveltoernooi van Stuttgart en daar is Roberta Vinci, haar tegenstandster in de eerste ronde, het niet mee eens.

  Sjarapova werd begin 2016 op non-actief gezet nadat ze was betrapt op het gebruik van meldonium, een middel dat toen nog maar net op de lijst met verboden middelen stond. Woensdag loopt haar schorsing van vijftien maanden officieel af, net op tijd voor de eerste ronde van het graveltoernooi van Stuttgart.

  Sjarapova won het toernooi drie keer op rij tussen 2012 en 2014 en kreeg nu van de organisatie een wildcard. En daar gaat Roberta Vinci, haar tegenstandster in de eerste ronde, niet mee akkoord.

  "Ze is een geweldige speelster en ik heb niets tegen haar. Ze heeft geboet voor haar fouten", zei Vinci. "Ze mag opnieuw spelen, maar dan wel zonder wildcards, zonder hulp."

  "Ik weet dat Sjarapova belangrijk is voor het tennis. Ze is een groot kampioene, maar dat is mijn mening. Het wordt in elk geval een interessante wedstrijd, want ik weet dat het moeilijk is om terug te keren na een lange afwezigheid."

  Vinci is niet de enige die er zo over denkt. Ook Caroline Wozniacki, Dominika Cibulkova, Agnieszka Radwanska en Angelique Kerber willen dat er geen wildcards worden uitgedeeld aan spelers die terugkomen na een dopingschorsing.

  Maria Sjarapova kijkt zelf wel uit naar haar comeback: