• home
 • video
 • pas verschenen

  Conte: "Of Hazard egoïstischer moet worden? Ik verlies nog liever"

  Conte verraste in de FA Cup door Hazard als invaller te gebruiken.

  Een cruciale week voor Chelsea in de titelstrijd in Engeland. Morgen ontvangt het Southampton en dit weekend volgt al een confrontatie op Everton. "We hebben nog genoeg energie in de tank voor deze uitdaging", zegt coach Antonio Conte.

  Na de nederlaag tegen Manchester United zag Chelsea titelconcurrent Tottenham naderen tot op vier punten. Puntenverlies tegen Southampton is morgen dan ook uit den boze.

  Maar Chelsea kan zich wel optrekken aan een deugddoende zege in de FA Cup tegen uitgerekend Tottenham. In die halve finale verraste coach Antonio Conte door Eden Hazard en Diego Costa als invallers te gebruiken.

  "Of ze nu wel starten? Ik heb nog een dag om mijn elftal vast te leggen, maar ze zijn allebei in goede vorm. In deze wedstrijden is het belangrijk om de beste oplossing te vinden en de juiste balans in de ploeg te leggen."

  "Ik wil eerst op training kijken of elke speler fysiek nog in orde is, want we hebben veel energie verbruikt in de FA Cup. Maar ik denk dat we nog genoeg energie in de tank hebben voor deze uitdaging."

  "Het is belangrijk dat we winnen en enkel naar onszelf kijken. We weten dat het geen eenvoudige wedstrijd wordt tegen Southampton, een uitstekend team met een goede trainer en goede spelers."

  Conte: "Hazard moet talent blijven gebruiken voor team"

  Na de bekerwedstrijd was Cesc Fabregas vol lof over invaller Hazard. Volgens hem kan zijn ploegmaat even goed worden als Lionel Messi als hij "egoïstischer" wordt en zijn "killer instinct" aanscherpt.

  "Maar ik wil geen egoïstische spelers in mijn team", counterde Conte vandaag. "Ik verlies liever een wedstrijd dan een egoïstische speler op te stellen."

  "Het eerste doel van elke grote kampioen is om te spelen voor de ploeg en je talent te gebruiken voor het team. De beste spelers bestaan niet zonder een ploeg."