• home
 • video
 • pas verschenen

  Lyon-Besiktas later begonnen door veldbestorming en rellen

  Tientallen supporters bestormden het veld voor de aftrap.

  Het Europa League-duel tussen Lyon en Besiktas is met 50 minuten vertraging begonnen. Verschillende supporters liepen het veld op nadat projectielen uit de tribunes boven hen in hun vak werden geworpen. In de tribunes zelf kwam het ook tot stevige knokpartijen tussen Franse en Turkse fans.

  Niet alleen in het stadion, ook buiten het stadion kwam het vlak voor de wedstrijd al tot problemen. Verschillende Turkse en Franse "supporters" raakten slaags onderling en ook de ordediensten hadden problemen met de fans van Besiktas.

  De aftrap van de wedstrijd werd door de UEFA uiteindelijk met zo'n 50 minuten uitgesteld. Om 21u50 ging de bal dan toch aan het rollen in Lyon.

  Foto's van de veldbestorming:

  Filmpje:

  Er wordt ook gevochten in de tribunes: