• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: De 5 momenten waarop Van Avermaet Parijs-Roubaix naar zijn hand zette

  Greg Van Avermaet lost een oerschreeuw na zijn zege.

  Greg Van Avermaet heeft met Parijs-Roubaix zijn eerste monument gewonnen. Hier lees je hoe hij "de koers die hij nooit kon winnen" op meesterlijke wijze in zijn voordeel deed kantelen.

  1. 20 kilometer achtervolgen na materiaalpech

  Nog voor de koers goed en wel begonnen is, lijkt ze al afgelopen voor Greg Van Avermaet. Bij het aansnijden van de kasseien van Haveluy laat zijn materiaal het afweten.

  Hij heeft geluk dat hij meteen een andere fiets kan meegraaien. Het is de start van een dolle achtervolging, onder meer op de kasseien van het Bos van Wallers. Na 20 kilometer neemt Van Avermaet zijn plaats in het peloton weer in.

  Video player inladen...

  2. Stuur ploegmaat Oss mee in de vuurlinie

  Op de kasseistrook naar Wandignies schudt Sagan een eerste keer zijn benen los. Bij Quick-Step zijn ze verrast, ook wanneer Sagan vlak na de kasseien een tweede keer doortrekt met ploegmaat Bodnar. Stuyven glipt ook mee, Van Avermaet aarzelt even en stuurt dan ploegmaat Oss mee.

  Door een lekke band vallen Sagan en Bodnar (die op hem wachtte) terug naar het peloton, dat de jacht opent op Oss en Stuyven.

  Video player inladen...
  Video player inladen...

  3. Reageer zelf op Stybar en rij zo mee naar de kop

  Na Mons-en-Pévèle proberen enkele renners weg te rijden. Die verzamelen zich in twee groepjes. Van Avermaet beantwoordt een aanval van Stybar en rijdt zo met Langeveld naar de kop van de wedstrijd. Boonen heeft zijn ploegmaat mee en mag of kan niet rijden.

  Video player inladen...

  4. Zorg voor de schifting op Carrefour de l'Arbre

  Op Carrefour de l'Arbre dunt Van Avermaet de kopgroep uit tot een trio, met Langeveld en Stybar als enigen die nog kunnen volgen.

  Video player inladen...

  5. Afmaken in de sprint op de piste

  De sprint verloopt ietwat chaotisch. Van Avermaet en Stybar kijken lang naar elkaar, waardoor Stuyven en Moscon toch nog kunnen terugkeren.

  Stybar profiteert van de verwarring door van vroeg aan te gaan. Met een laatste krachtexplosie fluit Van Avermaet de Tsjech nog terug.

  Video player inladen...