• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Herck: "Dit avontuur hoeft niet te eindigen in de halve finales"

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  België staat voor de tweede keer in drie jaar in de halve finales van de Daviscup. "We hebben een fantastische ploeg", reageert kapitein Johan Van Herck. "We kunnen Australië in de halve finales minstens met gelijke wapens tegemoet gaan."

  De kwalificatie voor de halve finale van de Daviscup is een feit voor de Belgen na een 3-1-overwinning tegen Italië. "Ik denk dat we ongelofelijke speerpunten hebben met Steve (Darcis) en David (Goffin)", reageert kapitein Johan Van Herck.

  "We hebben een fantastische ploeg en staf. Het is een jaar geleden dat Julien (Hoferlin, oud-Daviscup-kapitein) is gestorven. Hij heeft iets groots gestart en wij hebben daarop voortgewerkt."

  Goffin boekte zondag een al bij al eenvoudige zege tegen Lorenzi. "Er was veel marge", zag Van Herck. "David was te sterk. Hij heeft zoveel gewonnen aan volwassenheid en voelt zulke wedstrijden goed aan. Dat is een ongelofelijke troef voor ons."

  In de halve finales neemt België het in eigen land op tegen Australië. "Nog eens thuis kunnen spelen, dat is geweldig. Al weten we nog niet waar."

  Australië heeft met Nick Kyrgios wel een grote troef in handen. "Maar met wat wij hebben, de spelers en de ervaring, kunnen we toch minstens met gelijke wapens de halves finale tegemoet gaan."

  "In alle nederigheid: dit avontuur hoeft niet te eindigen in de halve finales", klinkt het vol vertrouwen bij Van Herck.

  Goffin: "Halve finale in eigen land, dat is een tennisfeest"

  "Een vijfde beslissende wedstrijd geeft veel stress", weet David Goffin. "Het is beter om het zo snel mogelijk af te maken. En nu ben ik nog op tijd om het afscheid van Boonen te zien", grapt hij.

  "Lorenzi is een strijder. Hij heeft me niets gegund en heeft tot het einde gevochten voor elk punt. Zijn spel ligt me niet zo goed, maar ik was sterk en ben geconcentreerd gebleven."

  "Een halve finale in eigen land, dat is een tennisfeest. Zeker tegen een topland als Australië, met Kyrgios die in topvorm is. Maar dat is pas over een paar maanden."