• home
 • video
 • pas verschenen

  Drie atleten doen recordpoging marathon op 6 mei

  Olympisch kampioen Eliud Kipchoge zal zich wagen aan de recordpoging.

  De poging van drie atleten om voor het eerst een marathon onder de 2 uur te lopen, is op 6 mei gepland. Dat bevestigde de Nederlandse sportmanager Jos Hermens, die nauw betrokken is bij het wetenschappelijk hardloopexperiment van het sportmerk Nike.

  Olympisch kampioen Eliud Kipchoge uit Kenia, Lelisa Desisa uit Ethiopië en Zersenay Tadese uit Eritrea starten op 6 mei omstreeks 6 uur in de ochtend voor 17 ronden over het Formule 1-circuit van Monza in Italië. "Dan is het 9 graden, de ideale temperatuur", vertelt Hermens

  De drie atleten zullen de hele afstand van 42,195 kilometer gebruik kunnen maken van gangmakers. "Er zijn wel twintig 'hazen' beschikbaar. Die wisselen elkaar af tot aan de finish. Op alle manieren proberen we die magische grens te doorbreken", zegt de Nederlandse sportmanager.

  Het huidige wereldrecord is in handen van de Keniaan Dennis Kimetto, die in 2014 in Berlijn eindigde in 2 uur, 2 minuten en 57 seconden.