• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Van Damme verslaat Ciman in Belgisch onderonsje in de MLS

  Van Damme (archief) versloeg zijn vroegere Standard-ploegmaat.

  In het Belgische onderonsje in de Noord-Amerikaanse voetbalcompetitie heeft LA Galaxy, de ploeg van Jelle Van Damme, in eigen huis met 2-0 gewonnen van het Montreal Impact van Laurent Ciman. Van Damme en Ciman speelden allebei de volledige wedstrijd.

  LA Galaxy, de ploeg van Jelle Van Damme, kwam al na een kwartier op voorsprong via Romain Alessandrini. Montreal Impact moest het de volledige tweede helft met een man minder rooien na een rode kaart voor Marco Donadel, die zijn elleboog in het gezicht van Jermaine Jones plantte. In de 74e minuut verdubbelde diezelfde Jones de score. 2-0 was ook meteen de eindstand.

  LA Galaxy, dat zijn eerste thuisoverwinning van het seizoen boekte, staat met 6 punten uit 5 wedstrijden voorlopig 5e in de Western Conference. Montreal moet het met 3 op 15 stellen met de 10e plaats in de Eastern Conference.

  Bekijk de hoogtepunten uit de wedstrijd:

  Van Damme en Ciman kennen elkaar nog van bij Standard: