• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandoorne: "Kansen grijpen in de regen"

  Checkt Stoffel Vandoorne het weerbericht op zijn smartphone?

  Stoffel Vandoorne hoopt op een bui zondagochtend tijdens de Grote Prijs van China. "Daar liggen misschien kansen", zegt de McLaren-rijder na zijn 16e plaats in de kwalificaties.

  "Beetje ontgoocheld"

  Stoffel Vandoorne reed vanochtend de 16e chrono in de kwalificaties van de Grote Prijs van China. De 25-jarige rijder had op meer gehoopt. Door de crash van de Italiaan Giovinazzi kon hij zijn tijd niet meer verbeteren.

  "Het duurde ook iets langer voor ik het circuit op kon", doet Vandoorne zijn verhaal. "Er was wat vertraging en dus moesten we ons programma in sneltempo afwerken. Ik ben een beetje ontgoocheld omdat de kans er zeker was om de tweede kwalificatiesessie te halen."

  Een plaatsje hoger en Vandoorne mocht die tweede sessie wel rijden. De Belg maakt dit week kennis met het snelle circuit in China. "Elke kilometer hier is voor mij waardevol. Ik leer elke ronde veel bij."

  "Kansen grijpen"

  Morgen om 8u gaat Stoffel Vandoorne vanaf de achtste rij van start in de tweede race van het seizoen.

  "De omstandigheden variëren, gisteren was het nat en vandaag helemaal droog, maar over het algemeen voel ik mij sinds het begin van het weekend redelijk op mijn gemak", vertelt Vandoorne.

  "Morgen voorspellen ze opnieuw nattigheid. Dat zal voor iedereen aanpassen zijn. Daar liggen misschien kansen voor ons. Die willen we dan ook grijpen."

  The Flying Waffle

  In China kennen ze Stoffel Vandoorne al. Daar noemen ze hem "The Flaying Waffle".