• home
 • video
 • pas verschenen

  Preud'homme: "Misschien is dit niveau voor sommigen te hoog gegrepen"

  Club Brugge heeft opnieuw een steek laten vallen in Play-off I. Club-coach Michel Preud'homme was niet te spreken over de toegekende strafschop aan Charleroi, maar spaarde ook zijn eigen spelers niet.

  "De eerste helft was niet goed, hoewel we met de jongens speelden die het vorige week goed in Gent hadden gedaan", analyseerde Michel Preud'homme bij Sporza. 

  "Na de pauze vonden we de oplossing, met de 1-0 van Wesley. We hadden de wedstrijd onder controle. Charleroi reageert dan natuurlijk, maar was niet zo gevaarlijk tot die penalty."

  Preud'homme reageerde woedend op de beslissing van scheidsrechter Luc Wouters. "Toen Van Rhijn sprong, zagen we een hand in zijn rug. Hij was uit evenwicht en de bal belandde op zijn arm. Maar het was meteen penalty."

  "Vorige week verdienden we meer dan die nederlaag. In deze moeilijke omstandigheden leken we op weg naar de drie punten, maar door die beslissing krijgen we geen drie punten."

  "Als ik sommige wedstrijden bij het begin van de reguliere competitie nog eens bekijk, dan stel ik me vragen bij de penalty's die toen werden gegeven", gaf Preud'homme nog mee.

  "Als je de strijd mentaal niet aankunt, dan moet je niet bij Club spelen"

  Een kritische Michel Preud'homme voor de scheidsrechter dus, maar de Club Brugge-coach gaf ook toe dat het spel van zijn spelers niet echt sprankelend was.

  "Waarom dat de ene week wel en de andere week niet lukt? Misschien is dit niveau voor sommige spelers momenteel te hoog gegrepen. Maar we weten ook dat we vooraan heel veel spelers missen die voor een oplossing kunnen zorgen."

  Zal Club Brugge het op de volgende speeldag tegen Zulte Waregem dan mentaal lastig hebben? "Als je de strijd mentaal niet aankunt, dan moet je niet bij Club spelen. Zo simpel is het. Je moet altijd de strijd aangaan."