• home
 • video
 • pas verschenen

  Pieters houdt hoofd koel: "Het blijft gewoon golf"

  Thomas Pieters is een coole gast.

  Halverwege de Masters staat Thomas Pieters mee aan de leiding. De 25-jarige golfspeler blijft opvallend kalm "Het is allemaal nieuw voor mij, maar ik ben heel rustig", vertelt hij.

  "Gewoon hetzelfde spelletje"

  Dankzij een tweede ronde van 68 slagen heeft Thomas Pieters vannacht de koppositie ingepalmd op de Masters. Hij deelt de eerste plaats op de Augusta National Golf Club met de 3 andere spelers.

  "Het is een speciale golfbaan en een speciaal toernooi, doch het is gewoon golf", reageert Pieters. "Ik speel gewoon hetzelfde spelletje en gaf mezelf veel kansen."

  "Ik zit ook niet teveel te piekeren hoe ik het moet aanpakken, iets wat de meeste spelers hier wel doen en wat het hier in Augusta ook zo speciaal maakt. Voor mij is het allemaal nieuw, maar toch ik ben al heel de week vrij rustig."

  "Kan goed met druk om"

  Thomas Pieters deelt de koppositie in Augusta met de Amerikaan Rickie Fowler, de Spanjaard Sergio Garcia en de Amerikaan Charley Hoffman. Allemaal hebben ze 4 slagen onder par achter hun naam staan.

  "De ervaring die ik heb opgedaan tijdens de Ryder Cup komt hier goed van pas", legt Pieters uit. "Daar speel je ook onder enorme druk, maar daar kan ik goed met omgaan. "Ik kijk nu al uit naar de volgende ronde."