• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook het BR op de 200m vlinderslag valt ten prooi aan Dumont

  De carrière van Valentine Dumont gaat pijlsnel van start.

  De 16-jarige Valentine Dumont voelt zich als een vis in het water op de Swim Cup in Eindhoven. Twee dagen na haar Belgische record op de 200 meter vrije slag verpulverde ze ook het 9 jaar oude BR op de 200 meter vlinderslag.

  De ster van Valentine Dumont fonkelt steeds feller aan de Belgische zwemhemel. Eergisteren dook ze in Eindhoven al onder haar BR op de 200m vrije slag in groot bad en vandaag zwom ze op de 200m vlinderslag Griet Buelens van de tabellen.

  Met een eindtijd van 2'11"14 won Dumont de A-finale en duikt ze ruim een seconde onder Buelens' BR (2'12"41), dat dateerde van 2008.

  Dumont verzekert zich met haar besttijd van een ticket voor het EK voor junioren in het Israëlische Netanya (28 juni-2 juli) en het WK voor junioren in het Amerikaanse Indianapolis (23-28 augustus).

  Om zich voor het WK in Boedapest te plaatsen, moet Dumont nog bijna anderhalve seconde sneller zwemmen (2'09"77). Ze heeft tot de Belgische kampioenschappen eind mei de kans om dat te proberen.