• home
 • video
 • pas verschenen

  Wout Poels moet passen voor Ardense klassiekers

  Poels won vorig jaar nog Luik-Bastenaken-Luik.

  De Nederlander Wout Poels zal dit jaar de Ardense klassiekers niet rijden. Hij is nog niet voldoende hersteld van zijn knieblessure. De winnaar van Luik-Bastenaken-Luik van vorig jaar kan zijn titel dus niet verdedigen.

  De superknecht van Tourwinnaar Chris Froome stond de voorbije maand al aan de kant met een knieblessure. Na overleg met de ploegleiding van Team Sky werd besloten dat de heuvelklassiekers te vroeg komen voor de 29-jarige Nederlander. Het staat nog niet vast wanneer Poels wel zijn comeback maakt.

  Poels won vorig jaar Luik-Bastenaken-Luik. Hij versloeg toen de Zwitser Michael Albasini en de Portugees Rui Costa in een sprint. In de Waalse Pijl werd Poels vierde.