• home
 • video
 • pas verschenen

  White Star mag dit weekend niet spelen omdat schulden niet afgelost zijn

  White Star zitten in vieze papieren.

  Alle wedstrijden van WS Brussels dit weekend worden niet gespeeld. Dat komt omdat de club er nog niet in geslaagd is haar schulden aan ex-spelers af te lossen.

  De club van sterke man John Bico (foto onder) is sinds vorige week voor de derde keer dit seizoen geschorst van alle sportactiviteiten. Afgelopen weekend moest White Star al verplicht verstek laten gaan voor de thuismatch tegen Patro Eisden. De noodlijdende club heeft het dit seizoen na het debacle van vorig jaar enorm moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen.

  In december 2016 verloor White Star een competitiematch tegen Oudenaarde met 0-5 forfaitcijfers, nadat de club om gelijkaardige redenen geschorst was van deelname aan de competitie. Begin maart liep WS Brussels ook al tegen een schorsing aan, nadat de club van Bico een verschuldigd bedrag aan ex-spits Aurélien Joachim niet had ingelost.

  Nu moet WS Brussels nog een "aanzienlijk bedrag" aan doelman Mike Vanhamel, die naar SK Lierse verkaste, en Christian Fuanda Kinkela. Indien de club er langer dan drie speeldagen (na 22 april) over doet om de lonen van beide spelers uit te keren, mag de club definitief niet meer deelnemen aan de competitie.

  Mogelijk kan de KBVB op zijn volgende Algemene Vergadering ook overgaan tot schrapping van WS Brussels. Woensdag kreeg White Star ook al slecht nieuws van de Licentiecommissie van de KBVB. De financieel geplaagde club heeft nog geen amateurlicentie op zak.

  Vorig jaar werd White Star nog kampioen in tweede klasse, maar er volgde desondanks een degradatie omdat er geen licentie betaald voetbal bekomen werd. In de eerste amateurliga staat de eerste ploeg op drie speeldagen van het einde van de reguliere competitie op de veertiende plaats in de degradatiezone. Komend weekend stond de verplaatsing naar Heist op het programma.