• home
 • video
 • pas verschenen

  Stuyven: "Stel ook maar vast dat ik geen kopman meer ben"

  Jasper Stuyven zit met twijfels.

  Jasper Stuyven zit in een moeilijke periode en beseft dat zelf ook in de aanloop naar Roubaix. "Het loopt minder, dat moet je niet te hoog van de toren blazen", zegt de renner van Trek. Ploegleider Dirk Demol neemt het wel op voor zijn pupil.

  Jasper Stuyven zat er vrijdag wat ongemakkelijk bij in het hotel. Niet op de officiële persconferentie van Trek waar enkel John Degenkolb het woord mocht voeren, wel nadien in de lobby van het hotel. "Ik ben blijkbaar geen kopman meer", zegt de 24-jarige Belg.

  "Ik stel dat ook vast, dat is mij nog niet met zoveel woorden gezegd. Nu goed, de voorbije weken presteer ik niet echt zoals ik moet of wil presteren. Blijkbaar word je daar dan op afgerekend."

  "Vlak voor de E3 liet ik nog recordwaarden optekenen op training, maar toch kwam dat er niet uit in de wedstrijden. Ik weet niet wat de oorzaak is. Het loopt minder en dan moet je als renner ook niet te hoog van de toren blazen."

  "De voorbije weken heb ik niet veel kunnen klaarspelen. Ik heb geen houvast en ik weet niet wat het zondag zal zijn. Misschien kan ik redelijk goed zijn omdat de wedstrijd mij ligt. Ik zie mezelf niet meedoen voor de zege, dat zou wel heel straf zijn."

  "Het is momenteel niet wat het moet zijn", klinkt het bij een ontgoochelde Stuyven. "Ik onderga de koers en dat is frustrerend. Mijn trainer weet ook niet wat er aan de hand is. Het ligt niet aan mijn bloedwaarden, die zijn in orde. Maar het is wel vervelend om niet te weten wat dan wel de oorzaak is."

  Demol: "We zetten Jasper geen bank achteruit"

  Jasper Stuyven gaat door een moeilijke periode, maar wordt door ploegleider Dirk Demol in bescherming genomen. "We blijven 100 procent in Jasper geloven. Vergeet niet dat hij nog maar 24 jaar is, dat is nog jong", zegt Demol.

  "Jasper heeft nog veel progressiemarge en we hebben hem in de ploeg altijd beschermd. Hij mocht ook zijn kans gaan. Hij legt de lat voor zichzelf heel hoog. Hij heeft de voorbije wedstrijden een mentale tik gekregen. Het is normaal dat hij ontgoocheld is. Hij moet zichzelf nu even terugvinden."

  "Het is niet dat we Jasper een bank achteruitzetten. Het zou gewoon niet goed zijn om hem zondag het statuut van kopman te geven. Ik heb vanmorgen met hem gepraat en nog eens gezegd dat we in hem geloven. Hij komt er wel."

  "Ik geloof erin dat we zondag kunnen scoren met onze ploeg. Van alle voorjaarsklassiekers ligt Roubaix mijn team het best. Een podiumplaats zou een goed resultaat zijn, al zou ik nog meer tevreden zijn met de zege."

  "John Degenkolb is goed en Parijs-Robuaix ligt hem. De grote favoriet? Dat is voor mij Tom Boonen. Ik denk echt dat hij in staat is om die vijfde kassei te pakken."