• home
 • video
 • pas verschenen

  Peeters: "Maakte dit al eens mee met Museeuw, maar met Boonen is het toch anders"

  Tom Boonen en Wilfried Peeters: een onafscheidelijk duo.

  0 / 0

  Tom Boonen en Wilfried Peeters: een onafscheidelijk duo.

  Tom Boonen rijdt zondag met Parijs-Roubaix zijn allerlaatste officiële wedstrijd. Quick-Step Floors-ploegleider Wilfried Peeters was er de hele carrière van Boonen bij. "Woensdag moest ik op mijn tanden bijten in Mol. Ook zondag wordt het heel speciaal op de piste van Roubaix."

  "Mijn naam zal voor altijd aan die van Tom verbonden blijven"

  Peeters begeleidde Boonen vanuit de volgauto naar zijn grootste wielersuccessen. "Ik ben tevreden dat ik zo lang aan zijn zijde heb mogen vertoeven", klinkt het enkele dagen voor het slotakkoord tussen Parijs en Roubaix.

  "Tijdens 90% van de wedstrijden van Tom zat ik in de wagen. We hebben een speciale band opgebouwd en zoiets vergeet je niet snel. Mijn naam zal altijd aan die van Tom verbonden blijven. Ik was altijd met hem bezig."

  "We reden woensdag samen naar huis na de Scheldeprijs. Over Roubaix werd niet veel gesproken. We leven naar zondag toe zoals een andere wedstrijd. In Mol had ik kippenvel en moest ik op mijn tanden bijten."

  "Het is moeilijk, maar ik heb heel mooie dingen meegemaakt aan Toms zijde. Daar ben ik heel trots op. Het zal een leegte worden en voor mij nog het meeste misschien. Wat er ook gebeurt: het zal zondag een heel speciaal moment zijn op de piste van Roubaix."

  "Boonen heeft die vijfde zege niet nodig voor een geslaagde carrière"

  Wat verwacht Peeters van de wedstrijd zelf? "Roubaix is Roubaix. Iedereen weet wat hij moet doen. We gaan de wedstrijd aanvatten zoals we dat altijd doen. We moeten onze sterke mannen voorin hebben en daar is Tom er één van."

  "Hij is beter in conditie dan vorig jaar, is nog meer gefocust en heeft een goede winter gehad. Hopelijk verloopt alles sportief en houdt ook het materiaal stand. Wij zullen wellicht het initiatief moeten nemen, maar anderen wonnen nog geen klassieker. Ook zij gaan niet wachten."

  "We gaan ons vel heel duur verkopen en gaan uiteraard vol voor de zege met Tom. Heel België wil dat hij een vijfde keer wint, maar een renner die zoveel gepresteerd heeft, moet Roubaix niet winnen. Winnen zou de slagroom op de kers zijn en niet de kers op de taart."

  "Boonen heeft die vijfde zege in Roubaix niet nodig om een geslaagde carrière te hebben gehad. Het zou mooi zijn, maar hoe dan ook: hij kan op een mooie manier afscheid nemen met een topprestatie."

  "Anders met Boonen dan met Museeuw"

  Hoe belangrijk is het dat Boonen kan stoppen op een hoogtepunt én bij Quick-Step? Peeters: "Dat lag Patrick Lefevere toch na aan het hart. Hij wilde niet dat met Tom hetzelfde gebeurde als met Paolo Bettini. Die wilde een eigen ploeg maken en zei de dag voor het WK dat hij zou stoppen. Zoiets wilde Patrick niet met Tom meemaken."

  Ook Johan Museeuw wilde op een hoogtepunt stoppen (Parijs-Roubaix 2004, red), maar werd genekt door pech. "Ook hij had veel kans op de zege. Het is dus niet de eerste keer dat ik dit meemaak. Maar met Boonen is het toch nog anders dan met Museeuw."