• home
 • video
 • pas verschenen

  Officieel: Brian Lynch is volgend seizoen de coach van Charleroi

  Brian Lynch als coach van Limburg.

  Brian Lynch vertrekt na de huidige campagne bij Limburg United. Charleroi is de volgende bestemming van de basketbalcoach en echtgenoot van ex-tennisster Kim Clijsters.

  Charleroi beleeft een seizoen in mineur. Na 27 speeldagen bekleedt het de 7e plaats op 10 clubs, een dieptepunt. Enkele weken geleden hield Fulvio Bastianini na een vijfde opeenvolgende nederlaag de eer aan zichzelf, in samenspraak met het bestuur.

  Assistent-coach Pascal Angillis kreeg de sportieve leiding in handen, maar het stond als een paal boven water dat er volgend seizoen een nieuwe headcoach kwam. Dat is Brian Lynch, nu nog de grote roerganger bij Limburg United.

  Lynch verenigt de twee kwaliteiten waar Charleroi naar op zoek is: een frisse wind en een kenner van de Belgische competitie. De tienvoudige Belgische kampioen en vijfvoudige bekerwinnaar heeft de komst van Lynch vanmiddag officieel bekendgemaakt.

  "Lynch was onze eerste keuze"

  "We zijn trots dat we met de New Yorker Brian Lynch onze nieuwe coach kunnen aankondigen", zegt Charleroi. "Lynch is dol op snel en offensief basketbal. Het lijdt geen twijfel dat hij voor spectaculair basketbal zal zorgen. Lynch was onze eerste keuze. Intussen steunen we onze huidige interimcoach Pascal Angillis volledig om het seizoen toch nog in schoonheid af te sluiten."