Ga naar de inhoud

Maleisische regering bevestigt: "Geen F1 meer in 2018"

 vr 7 april 2017 09:22
De GP van Maleisië verdwijnt in 2018 van de F1-kalender.
De GP Formule 1 van Maleisië staat vanaf 2018 niet meer op de WK-kalender. Dat werd in november al aangekondigd en is vandaag officieel bevestigd door de regering van het land in Zuidoost-Azië.

"Door de hoge kosten en de lage opbrengsten heeft de Maleisische ministerraad vandaag besloten om vanaf 2018 geen GP F1 meer te organiseren", klinkt het in een korte mededeling.

De Formule 1 betreurt het verdwijnen van de Maleisische GP. "Het doet altijd pijn om iemand van de F1-familie te verliezen", aldus commercieel manager Sean Bratches.

"Ik wil dan ook van deze gelegenheid gebruikmaken om het circuit van Sepang te bedanken voor hun gastvrijheid en professionalisme."

Petronas, staatsbedrijf in Maleisië en hoofdsponsor van de GP, blijft wel nog actief in de F1 als sponsor van renstal Mercedes.

De GP van Maleisië staat sinds 1999 op de kalender. Vorig seizoen won Daniel Ricciardo in een Red Bull de race. Sebastian Vettel is de recordhouder met 4 zeges in Maleisië.

De mededeling op Twitter:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.