• home
 • video
 • pas verschenen

  Lampaert: "Toen Tom eens stevig doortrok, kon enkel Niki volgen"

  0 / 0
  Quick-Step heeft vandaag de kasseien van Parijs-Roubaix verkend. Yves Lampaert zag een sterke Tom Boonen. "Hij ging echt rap", klink het. Boonen zelf heeft zin in zondag. "Het mooie weer is in mijn voordeel."

  Boonen: "Heb graag zware koers"

  Tom Boonen dokkerde vandaag voor de voorlaatste keer over de kasseien van Parijs-Roubaix. "De verkenning is goed meegevallen. Qua stof had ik het erger verwacht, al merk je wel dat het al een tijdje droog ligt. Het maakt het allemaal iets sneller", zegt Boonen.

  "Ik kijk uit naar zondag. Het wordt mooi weer. Dat is in mijn voordeel. Er zal ook wat rugwind staan. Het zal een heel snelle Parijs-Roubaix worden. En hoe hoger de gemiddeldes, hoe zwaarder de koers. Dat heb ik graag."

  Lampaert: "Enkel Niki kon Tom volgen"

  Yves Lampaert is zondag een van de luitenanten van Tom Boonen. "Het is wel speciaal dat het Tom zijn laatste keer is. Voor mij is het een mijlpaal om erbij te zijn en naast en voor Tom en de rest te kunnen rijden. Ik hoop de ploeg zo lang mogelijk te kunnen bijstaan", vertelt Lampaert.

  "Ik had vorige week op de training voor de Ronde al gevoeld dat Tom echt goed was. Dat zag je ook in de Ronde, alleen had hij daar jammer genoeg pech. Toen hij vandaag doortrok op de kasseien ging het echt rap, al vanaf de eerste strook. Vooral op de strook van Bersée trok hij eens stevig door. Enkel Niki Terpstra kon nog volgen."

  Enkele foto's van de verkenning van Quick-Step: