• home
 • video
 • pas verschenen

  Fabio Aru heeft een dikke knie na val op training

  Aru viel zondag op training in Spanje. (foto: @FabioAru1)

  De Italiaan Fabio Aru (Astana) is zondag zwaar gevallen tijdens een training in de Sierra Nevada in Spanje. De 26-jarige ex-winnaar van de Ronde van Spanje viel op zijn knie nadat hij lek was gereden en zijn voorband was ontploft.

  "Aru ging al onder de scanner en er werden geen breuken vastgesteld", klinkt het bij Astana. "Hij heeft enkel schaafwonden en zijn linkerknie staat dik."

  Het programma van de Italiaanse klimmer komt voorlopig nog niet in gevaar. Aru wil van 17 tot 21 april de Tour of the Alps rijden ter voorbereiding van de Giro van 5 tot 28 mei. Bij die laatste stond hij al twee keer op het podium (tweede in 2015 en derde in 2014).

  Aru tweette een foto van zijn knie: