• home
 • video
 • pas verschenen

  Degenkolb: "Op kasseien ben ik even sterk als Sagan en Van Avermaet"

  John Degenkolb op verkenning in het Bos van Wallers.

  John Degenkolb, de winnaar van 2015, komt zondag ambitieus aan de start van Parijs-Roubaix. "Ik ben gemaakt voor de Hel, het is mijn droomkoers", zegt de Duitser van Trek. "In een ideaal scenario kom ik met een klein groepje op de piste in Roubaix."

  "Op gelijke hoogte met Sagan en Van Avermaet"

  John Degenkolb reed tot nog toe een regelmatig voorjaar, maar in de Vlaamse koersen kwam hij wel een tikkeltje tekort om mee te strijden voor de overwinning. "Maar Parijs-Roubax ligt me beter dan de Ronde van Vlaanderen. Ik ben gemaakt voor de Hel", zegt de Duitser, die brandt van ambitie.

  "Ik ben ervan overtuigd dat ik zondag op gelijke hoogte sta met jongens als Sagan en Van Avermaet. Er zijn geen hellingen, dat scheelt al een pak (lacht). Op de kasseien ben ik even sterk als zij. Ik heb er vertrouwen in."

  "Roubaix is mijn droomkoers"

  Vorig jaar kon John Degenkolb zijn kansen in Roubaix niet verdedigen na een aanrijding op training, maar in 2015 won hij wel nadat hij het jaar ervoor al tweede geworden was. "Ik ben blij dat ik er weer bij ben, zeker na wat er vorig jaar gebeurd is. Het was een zware ontgoocheling dat ik er niet bij kon zijn in 2016", vertelt hij.

  "Het is geweldig dat ik hier nu opnieuw sta, want Roubaix is mijn droomkoers. Ik houd van deze wedstrijd, hij ligt mij goed. In Roubaix mag je nooit opgeven. Deze koers heeft veel met karakter te maken. Je moet blijven vechten, ook al heb je pech."

  "Sterke ploeg"

  John Degenkolb heeft intussen ook al wel wat ervaring opgebouwd in de Hel. "Dat speelt zeker zijn rol en daar pluk ik ook de vruchten van. Dat merk je ook in de wedstrijden. In Roubaix heb je ook wel wat geluk nodig. Alles moet 100 procent meezitten, al dwing je dat geluk ook wel wat af", weet hij.

  "Ik kan ook terugvallen op een sterke ploeg. Ik ben goed omringd en voel me klaar voor een goeie prestatie. Onze tactiek? We moeten offensief koersen en vooraan zitten. Als je achteraan zit, zie je niets en vreet je stof. In een ideaal scenario arriveer ik met een klein groepje op de piste van Roubaix."