• home
 • video
 • pas verschenen

  Burgemeester Enschede sluit supportershome in stadion FC Twente na drugsvangst

  In het supportershome van Vak-P werden drugs aangetroffen.

  Het supportershome van FC Twente wordt gesloten wegens handel in drugs. Dat heeft de burgemeester van Enschede, Onno van Veldhuizen, bekendgemaakt na de inval gisterenavond in het supportershome van de harde kern, tijdens de wedstrijd tegen PSV.

  De politie deed gisteravond tijdens de thuiswedstrijd van FC Twente tegen PSV een inval in het supportershome en vond daar harddrugs. Die waren verpakt in strips. Ook op de toiletten werden sporen van drugs gevonden.

  Volgens de politie ging het om een 'handelshoeveelheid', maar er werd niet bekendgemaakt om welke drugs het gaat. In het supportershome hielden de agenten drie personen aan en buiten het stadion nog twee personen in verband met het drugsonderzoek, waarbij mogelijk motorclub Satudarah betrokken is.

  Vak-P werd gisteravond tijdens de wedstrijd ontruimd. De harde kern van de Twente-supporters moest het stadion uit. Dat leidde buiten het stadion tot opstanden. De politie heeft ook in drie woningen huiszoekingen gedaan. Daarbij zijn drugs, geld en nepwapens in beslag genomen.

  "Geen kattenpis"

  In 2006 werd het supportershome van Vak-P ook al gesloten nadat er was gehandeld in drugs. Toen ging het een halfjaar dicht. Burgemeester Van Veldhuizen weet niet hoe lang het supportershome nu gesloten blijft.

  De burgemeester rekent erop dat FC Twente ook actie onderneemt. "Het gaat hier niet over kattenpis, maar over de veiligheid van mensen."

  Tweet met beelden aan het stadion gisterenavond: