• home
 • video
 • pas verschenen

  "Tommeke zal zijn tenen moeten uitkuisen om met Stijn op de piste te geraken"

  Oliver Naesen ziet nog kapers op de kust voor Tom Boonen.

  Vandaag komt Oliver Naesen aan bod in de reeks "In het spoor van". Sporza.be sprak met Naesen, die zondag een hoofdrolspeler was in de Ronde van Vlaanderen en dat zondag ook in Parijs-Roubaix wil zijn.

  "Startplaats van de Ronde? Er mag af en toe veranderd worden"

  De Ronde van Vlaanderen vertrok vorige zondag voor het eerst in Antwerpen. Geen verkeerde keuze, vindt Oliver Naesen.

  "Voor de koers maakt het niet zoveel uit. Of je nu start in Brugge of Antwerpen, de aanloop naar de Oude Kwaremont is sowieso vlak", legt Naesen uit. "We passeerden wel in mijn dorp Berlare en dat is natuurlijk fijn."

  "Maar uiteindelijk gaat het over business in de koers en dat hoort erbij. Daar leven wij uiteindelijk van. Brugge was heel mooi, maar Antwerpen is ook een wereldstad. Voor mij mag er af en toe veranderd worden, zolang ze het parcours niet volledig aanpassen."

  "Lepeltje-lepeltje met Sagan: geen romantisch moment"

  Oliver Naesen beantwoordde op de Oude Kwaremont een aanval van Peter Sagan, maar kwam samen met de wereldkampioen en Greg Van Avermaet spectaculair ten val.

  "Lepeltje-lepeltje liggen met de wereldkampioen, dat was toch een van de mindere momenten in mijn leven. Het was geen romantisch tafereel."

  "Ik heb er nog veel aan gedacht, maar heb er niet slecht van geslapen. Of ik nog last heb? Aan mijn elleboog voel ik niks meer, maar mijn knie doet nog een beetje pijn. Al had ik er donderdag tijdens de verkenning van Parijs-Roubaix geen last van."

  Video player inladen...

  "Ik heb tijdens de verkenning gevoeld hoe goed Vandenbergh is"

  Oliver Naesen is de kopman van AG2R, maar hij verwacht ook veel van ploegmaat Stijn Vandenbergh. "Stijn is zeker goed. Ik heb het gevoeld tijdens de verkenning. Hij reed op kop op de kasseien en niemand zat nog in zijn wiel."

  "Ik weet dat hij ervan droomt om met Tom Boonen naar de piste te gaan, maar Tommeke zal zijn tenen serieus moeten uitkuisen om met Stijn tot op de piste te geraken. Stijn zit hier naast mij, hé", lachte Naesen.

  "Sagan is mijn topfavoriet"

  Tijd om de kaarten op tafel te gooien: wie zijn volgens Oliver Naesen zondag de grootste favorieten?

  "Ik zou het Tom Boonen zeker gunnen. Dat zou een prachtig afscheid zijn. Maar Peter Sagan is mijn topfavoriet."

  "Sagan krijgt vijf sterren en ik zet Boonen en John Degenkolb er net onder. Ik geef drie sterren aan Greg Van Avermaet en Alexander Kristoff. Twee sterren zijn voor mezelf en Niki Terpstra, één ster voor Stijn Vandenbergh en Yves Lampaert."

  "Media-aandacht? Een teken dat je goed bezig bent"

  Oliver Naesen krijgt de jongste weken zeer veel media-aandacht, maar dat vindt de 26-jarige Oost-Vlaming best prettig.

  "Ik vind het wel leuk, want dat is een teken dat je goed bezig bent."

  "We mogen ook niet vergeten dat die aandacht in deze periode komt. Ik verwacht niet dat ik voor een bergrit in een grote ronde gebeld zal worden om te vragen wat ik er van vind."

  "Na Amstel Gold Race zal ik een pak frieten eten"

  Parijs-Roubaix is voor veel renners de laatste koers van hun voorjaar. Geldt dat ook voor Oliver Naesen?

  "Neen, ik rijd de Amstel Gold Race nog. De finale is veranderd en die koers is daardoor voor mij veel meer een haalbare kaart geworden."

  "Het is zeker doenbaar om na Roubaix nog een weekje door te trekken. Dat hangt ook af van je ingesteldheid. Als je dat van in het begin van het seizoen weet, dan is dat met de volle goesting. Maar daarna zal ik wel een pak friet eten, hoor", besluit Naesen.