• home
 • video
 • pas verschenen

  Vannieuwkerke: "Pieters weet nu: deze baan ligt me, ik kan hier meedoen voor de zege"

  Thomas Pieters werkte zijn eerste rondje in par af.

  Karl Vannieuwkerke zag hoe Thomas Pieters "complexloos" debuteerde op de Masters golf. "Hij maakte een droomstart, maar had helaas een mindere passage op Amen Corner."

  Net als bij zijn debuut op de Ryder Cup was Thomas Pieters niet onder de indruk van de omstandigheden in Augusta. "Hij maakte een droomstart. Had na 9 holes 4 onder par, wat zelden gezien is op de Masters."

  "Hij ging nog even naar 5 onder par, maar had dan een mindere passage op Amen Corner, sowieso een moeilijk deel van het parcours. Daar speelt zijn gebrek aan ervaring een rol."

  "Hij maakte een verkeerde clubkeuze, waardoor zijn bal te kort was en in de beek vloog. Die fout zal hij morgen niet meer maken."

  "Maar zijn score is nog altijd heel goed voor een rookie op de Masters. Uitzonderlijk zelfs. Hij speelt complexloos. Veel concurrenten zullen toch even geslikt hebben toen ze zijn scorekaart zagen na 9 holes. Maar een rondje gaat nu eenmaal over 18 holes."

  "Morgen zal hij nog relaxter kunnen spelen"

  Volgens Karl Vannieuwkerke kan Thomas Pieters meedoen voor de zege. "Hij is nu gerustgesteld, want hij weet: deze baan ligt mij. Morgen zal hij daardoor nog relaxter kunnen spelen."

  "Hij zou wel eens kunnen meedoen voor de overwinning, maar één slechte dag en je kansen zijn weg. Laat ons dus niet op de feiten vooruitlopen."