• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Herck over Daviscup tegen Italië: "Met vertrouwen, maar ook met respect"

  De Belgische ploeg die het opneemt tegen Italië.

  België begint morgen aan zijn Daviscup-kwartfinale tegen Italië. De Italianen zijn door de afwezigheid van Fabio Fognini onthoofd, maar kapitein Johan Van Herck weigert de opponent te onderschatten. "Dit blijft een heel sterk Italië."

  "Iedereen zal met het mes tussen zijn tanden aan de matchen beginnen"

  De afwezigheid van Fognini in het Italiaanse kamp is een meevaller voor de Belgen. "Fognini is een sleutelspeler, maar dat mag ons niet beïnvloeden", legt Johan Van Herck uit aan Sporza.

  "Wij hebben in de vorige ronde in Duitsland bewezen dat we zonder onze belangrijkste speler (David Goffin ontbrak toen, red) konden winnen van een team dat op papier sterker was. Dat was een heel belangrijke les."

  "Maar onze ploeg is nu sterker, want met Goffin is onze sterkste speler er opnieuw bij. Je voelt dat iedereen met het mes tussen zijn tanden aan de matchen zal beginnen. We willen naar de halve finales."

  "We geloven in onszelf. We spelen met vertrouwen, maar ook met respect. Dit is een onthoofd Italië, maar deze ploeg blijft heel sterk."

  "De Italiaanse enkelspelers halen een zeer hoog basisniveau"

  Steve Darcis neemt de eerste match voor zijn rekening. Hoe gaat het met Darcis, die eventjes uit roulatie is geweest? "Steve is met vragen naar onze ploeg afgezakt, maar haalde gisteren een heel hoog niveau op training", zegt Van Herck.

  "En als hij naar een Daviscup-ontmoeting komt, dan doet hij daar nog enkele procenten bij. Ik zie hem dag na dag groeien. Ik heb er vertrouwen in dat we de beste Darcis op het veld zullen zien en hopelijk is dat voldoende om te winnen."

  Goffin krijgt met Andreas Seppi ook een taaie klant voorgeschoteld. Seppi bereikte op de Australian Open de achtste finales. "De Italiaanse enkelspelers halen een zeer hoog basisniveau."

  "Als we echt goed tennissen en als we goeie matchen spelen, dan denk ik dat we sterker zijn. Maar Daviscup is natuurlijk iets anders. We mogen deze twee spelers niet onderschatten."