• home
 • video
 • pas verschenen

  Snelders: "Een bange Kompany in eerste helft, voorop in de strijd in de tweede"

  Kompany kwam ongelukkig tussen bij de eerste goal van Hazard.

  Vincent Kompany heeft woensdagavond na vier maanden zijn rentree gevierd in de basis van Manchester City. De aanvoerder speelde meteen de hele match, maar ging met zijn ploeg wel ten onder. Hoe bracht "Vince the Prince" het er persoonlijk vanaf? "De Kompany die we allemaal voor ogen hebben, zagen we nog niet", analyseert Eddy Snelders.

  "O Captain! My Captain!", zo loofde de Twitter-account van Manchester City gisteren de verrassende basisplaats van Kompany voor de match. Die lof bleef gedeeltelijk overeind na de match vond Sporza-voetbalanalist Eddy Snelders.

  "De prestatie van Kompany smaakt naar meer. Hij begon aarzelend en speelde risicoloos in de eerste helft met het oog op zijn integratie in het team. Het is niet evident om in zo'n topmatch meteen opnieuw in de basis te staan. Het was een belangrijke en moeilijke wedstrijd."

  "In de tweede helft durfde hij wel opnieuw fysieke risico's te nemen, vond ik. Hij toonde zich paraat en ging in duel. Maar de Kompany die wij allemaal voor ogen hebben, is iemand die initiatief neemt, met de bal aan de voet kan inschuiven en zo beslissend kan zijn."

  "Dat hebben we nog niet gezien. Van de eerste helft onthoud ik een beetje een bange Kompany. In de tweede helft zagen we een Kompany die opnieuw voorop ging in de strijd bij duels. Dat is al positief."

  "Een scherpe Kompany staat misschien dichter bij Hazard"

  De rentree van Kompany werd een beetje overschaduwd door de openingsgoal van Hazard. Kompany kreeg de bal op het lichaam en hielp zo zijn eigen doelman verschalken.

  "Daarbij had Kompany dubbele pech", zegt Eddy Snelders. "Hij raakt de bal lichtjes, maar ook zijn positionering was niet optimaal. Bij zo'n acties gaat het om details, dat kan gebeuren. Maar een scherpe Kompany staat misschien dichter bij Hazard, dan gebeurt het niet."

  "Iedereen begrijpt dat als je zo vaak bent uitgevallen dat je opnieuw moet wennen. Die tijd moeten we hem geven. Het was belangrijk dat hij er opnieuw bij was. Ook al was hij zoals gezegd nog niet de Kompany die we allemaal voor ogen hebben."

  "De spoeling centraal achterin bij City is ook dun en de wedstrijden in Engeland volgen elkaar snel op. Hij zal dus nog wel in actie komen dit seizoen. Laat ons hopen dat hij niet hervalt."