• home
 • video
 • pas verschenen

  Oostende na Europese exit: "Ontgoocheld, maar ook trots"

  Oostende heeft zich gisteren niet kunnen plaatsen voor de finale van de Europe Cup. "Maar we verlaten het Europese toneel met opgeheven hoofd", zegt sportief manager Philip Debaere aan Sporza.

  Oostende had zijn heenmatch tegen Chalon met vijf punten verschil gewonnen, maar die bonus bleek niet ruim genoeg. De Fransen wonnen de terugmatch met 83-65, exit Oostende dus. "We zijn wel wat ontgoocheld, want je krijgt niet vaak de kans om een Europese finale te spelen", zegt Philip Debaere.

  "Anderzijds denk ik dat we een mooi parcours hebben afgelegd. We verlaten Europa met opgeheven hoofd. Misschien had er meer ingezeten als we de tweede match thuis hadden mogen spelen, maar de loting besliste daar anders over."

  Vooral de 2,18m grote Moustapha Fall deed Oostende veel pijn. "Die heeft de volle 40 minuten gespeeld. Hij was erg intimiderend onder de ring en vooral op het einde zag je hoe sommige spelers niet meer fris genoeg waren om zich daarover te hijsen. Tegen zo iemand spelen kost een pak energie."

  "Nu wordt het zaak om ons zware parcours wat te verteren, zowel fysiek als mentaal. Deze jongens hebben al een serieus aantal wedstrijden gespeeld. We willen onze polepositie in de reguliere competitie behouden en dan met een frisse kop de play-offs aanvatten."