• home
 • video
 • pas verschenen

  Lefevere nog op zoek naar sponsors voor 2018: "Ik ben god niet"

  Video player inladen...
  0 / 0
  Patrick Lefevere is naarstig op zoek naar nieuwe sponsors, want op het einde van 2017 lopen alle contracten af bij Quick-Step Floors. "Ik hou altijd rekening met het worstcasescenario, maar de gesprekken gaan de goede richting uit."

  Ploegeigenaar Zdenek Bakala maakt zich nog geen zorgen over de toekomst van Quick-Step Floors. "Als ik niet doodga, start dit topteam ook in 2018 in het peloton", zei hij al. Maar CEO Patrick Lefevere heeft nog geen nieuwe sponsors gevonden.

  "Iedereen weet dat Bakala veel geld in de ploeg heeft gestoken de laatste jaren", vertelt Lefevere in Extra Time Koers. "De huidige sponsors vinden dat uiteraard leuk: kermis maken met geld van iemand anders. Mijn doel is eigenlijk om dat af te bouwen, want na een tijd is dat niet meer gezond."

  Maar Lefevere heeft wel nieuwe sponsors nodig om die ambitie waar te maken. "Het zou ondankbaar zijn om niet eerst met de huidige sponsors rond de tafel te zitten, maar er zijn ook andere opportuniteiten opgedoken."

  "Maar reëel is er vandaag niets. Ik heb heel mijn leven al rekening gehouden met het worstcasescenario, ik ben god niet. Mijn deadline is 30 juni, dan hou ik de eer aan mezelf. De gesprekken gaan wel de goede richting uit, maar ik ga niet kraaien dat het in orde is."

  Krijgt Boonen een rol in de toekomst van de ploeg?

  Patrick Lefevere wil niet definitief afscheid nemen van Tom Boonen. "Ik zou toch graag hebben dat hij 60 tot maximaal 80 dagen per jaar bij ons blijft", zegt hij.

  "Hij kan wat PR doen in sommige wedstrijden, maar volgens mijkan hij ook belangrijk zijn bij de development van materialen. Tom is gek op snelheid, aerodynamica... Dat kan een grote hulp zijn."

  Video player inladen...